Sådan tjener du penge på Instagram

De sociale medier er et fantastisk sted at tjene penge på online og er en vej de fleste influencers, sociale profiler og reality deltagere går, fordi det netop er så oplagt med en stor mængde opmærksomhed og ikke mindst følgerantal, som gør det let at konvertere følgere til kroner og øre, men hvordan gør man faktisk?

Der findes ikke bare én måde og det er ikke altid at én måde er bedre end en anden når det kommer til indtjening på de sociale medier, heriblandt Instagram.

I denne artikel vil vi forsøge at forklare og fortælle om de forskellige metoder hvorpå du tjene penge på de sociale medie Instagram på.

Indholdsfortegnelse

 • Hvordan tjener man penge på Instagram?
 • 1. Affiliate marketing
 • 2. Start din egen webshop
 • 3. Sponsorerede indlæg
 • Hvor meget tjener man på Instagram?
 • Hvor mange følgere skal man have for at tjene penge på Instagram?
 • Tips til at tjene penge på Instagram
 • Opsummering
 • Ofte stillede spørgsmål

Hvordan tjener man penge på Instagram?

Der findes mange forskellige måder hvorpå man kan tjene penge på Instagram, du kan blandt andet arbejde med affiliate marketing, lave din egen webshop og bruge din Instagram til at markedsfører og sælge dine produkter eller sælge sponsorerede indlæg i samarbejde med brands og virksomheder.

Vi anbefaler affiliate marketing som indtjeningsmetode og mener dette er den bedste

indtjeningsmetode, specielt efter at link-funktionen blev tilføjet til alle Instagramkontoer, hvilket gør det muligt at indsætte affiliate-links uanset følgerantal, dette var ikke mulig før i tiden, medmindre man havde +10.000 følgere på Instagram.

Som vi startede artiklen med at sige, så er der ikke bare én måde på hvordan du kan tjene penge på det social medie Instagram på, der er faktisk rigtigt mange forskellige måder du kan gøre det på, der er dog 3 måder som skiller sig ud og som oftest har vist sig at være mere lønsom og mere effektiv end andre og det er disse 3 metoder vi vil fokusere på i denne artikel.

Du behøver ikke at vælge én fremfor en anden metode, du kan faktisk kombinere flere eller alle af ovenstående metoder, personligt så anbefaler vi dog affiliate marketing hvis du ikke har erfaring eller viden om de andre.

1. Affiliate marketing

Affiliate marketing er for virksomheder en markedsføringsmetode og for bloggere og influencere, herunder Instagrammere, en smart og enkel indtjeningsmetode. Affiliate marketing fungerer på den måde at du som affiliate (blogger, influencer ol.) tilmelder dig annoncørens (virksomhedens) affiliate program, dog har de færreste deres eget affiliate program, men benytter sig af en tredjepart, som kaldes for et affiliate netværk.

Et affiliate netværk hjælper virksomheder med at markedsfører sig gennem affiliate marketing og forbinder bloggere, influencere og lignende med disse virksomheder, når du som affiliate tilmelder dig et affiliate netværk, vil du få tilgang til flere hundredvis af affiliate programmer, disse affiliate programmer oplyser hvordan du tjener penge, hvor meget du kan tjene og hvilke regler som gælder for markedsføringen af affiliate programmet.

Den største fordel med affiliate marketing er at du ikke behøver at investere en eneste krone, det er ren profit hvis du har et publikum, som eksempelvis følgere på Instagram, det vil sige at affiliate marketing er en risikofri indtjeningsmetode, samtidig som det også er superenkelt.

Sådan kommer du i gang med affiliate marketing

Den enkleste måde at komme i gang med affiliate marketing på hvis mange ønsker at benytte denne metode på til at tjene penge på Instagram på er ved at tilmelde sig ét eller flere affiliate netværk – Dette er ganske gratis og tager under 2 minutter. Med et affiliate netværk får du tilgang til hundred- eller tusindvis af annoncører (virksomheder) på, helt enkelt og let, dette er potentielle samarbejdspartnere som du kan få muligheden for at promovere imod en lukrativ kommission.

Disse affiliate netværk anbefaler vi:

Affiliate netværk Bedømmelse Tilmelding
Adservice
Daisycon
Partner-ads

Mange som vælger at arbejde med affiliate marketing som indtjeningsmetode på Instagram eller på andre måder, vælger at tilmelde sig flere affiliate netværk og ikke kun ét, for at få tilgang til flest mulige affiliate kampagner og annoncører, vi råder dig derfor til at gøre det samme. Hos Fonvig Group benytter vi os primært af det nordiske affiliate netværk Adservice som har affiliate kampagner i flere forskellige lande.

Hvis du eksempelvis er single og vælger at være åben omkring dette på de sociale medier, så kan det være oplagt at markedsfører forskellige datingsider og dermed blive betalt for hver ny bruger til anskaffer platformen. Gennem affiliate netværket Adservice kan du finde affiliate programmet for Dating.dk hvor du kan blive betalt 56,00 DKK per ny bruger du skaffer datingsiden.

2. Start din egen webshop

Hvis affiliate marketing ikke lyder som noget for dig, eller du tænker du hellere vil bygge noget op selv, så er det oplagt at starte sin egen blog, hjemmeside eller måske webshop hvor du kan sælge din egne produkter eller produkter på vegne af andre.

I dagens Danmark og verden, er det utroligt let at lave sin egen hjemmeside og vi har faktisk også skrevet en dybdegående guide til hvordan du laver din egen webshop. Du kan også læse mere om webudvikling hos Webguruen.dk som er en guide til hjemmeside udvikling, herunder webshops, CMS-systemer og som giver dybdegående information om forskellige aktører og leverandører indenfor branchen.

Hvis du ønsker at komme hurtigt i gang og bare vil kaste dig ud i det, så kan du læse kort om hvordan du laver din egen hjemmeside og webshop, længere nede i denne artikel.

Sådan laver du din egen webshop

a

3. Sponserede indlæg

Den sidste måde du kan tjene penge på Instagram på som vi vil fokusere på er en del vanskeligere, specielt hvis du en intention om at tjene godt eller leve af det på, da det kræver en del følgere og at din følgere er engageret og ikke mindst aktive, da du skal forhandle med særdeles professionelle virksomheder som ikke betaler baseret på resultater som ved affiliate marketing, men baseret på din profil alene og må stole på at en reklame eller et indlæg hos dig er pengene værd uden at vide hvad de faktisk får.

MEN – Det kan absolut også være en særdeles lukrativ metode, ser man eksempelvis på Kardashian West, så har hun rapporteret at hun modtager mellem $300,000 – $500,000 for et enkelt indlæg på Instagram, dette er tilsvarende 1.878.102 – 3.130.170 danske kroner, men her skal man også huske på at hun er en del af et internationalt realityshow ”Keeping up with the Kardashians” og at hun har over +229.000.000 følgere på det sociale medie Instagram.

Sådan finder du mærker at arbejde med

Hvis du er stor nok, er chancerne for, at mærker finder dig. Men du kan også kigge efter mærker at arbejde med, der er på et lignende niveau med hensyn til personlighed og værdier, så dit publikum ikke vil føle, at du “sælger ud”.

Du kan kontakte dem direkte for at prøve at lave en aftale, men du kan også liste dig selv på en af ​​de mange influencer-markedspladser derude for at øge dine chancer for at blive opdaget, herunder:

 • Fohr – Forbind din Instagram, blog, YouTube-kanal og andre sociale platforme for at skabe et influencer-“kort”, der viser dine forskellige profiler og samlede rækkevidde til brands, der køber et partnerskab. Du kan også få adgang til en liste over mærker og deres ønsker, så du også kan tage initiativ til at nå ud.
 • indaHash – Brands lægger kampagner op, du kan deltage i. Post et billede med de angivne hashtags på Instagram og få betaling. Du skal have mindst 700 engagerede følgere for at være berettiget.

Hvor meget tjener man på Instagram?

I teorien er der ikke nogen umiddelbar øvre eller nedre grænse for hvor mange penge man kan tjene på sociale medier, herunder Instagram. Hvor meget du tjener på Instagram, er i stor grad afhængig af din følgere, branche og ikke mindst popularitet.

Antal følgere

Hvad end du vælger at tjene penge på Instagram med affiliate marketing, din egen webshop, sponsorerede indlæg eller en fjerde metode, så vil antallet af følgere have en vis påvirkningsgrad på din indtjening. Jo flere følgere du har, jo større potentiel rækkevidde har du og dermed mulighed for at tjene flere penge på Instagram.

Branche

Den branche du arbejder i, kan have stor indflydelse på hvor meget du potentielt set kan tjene. Er du f.eks. en influencer på Instagram indenfor økonomi, så vil du potentielt set kunne tjene væsentligt flere penge, end en influencer på Instagram som promoverer skønhedsprodukter. Årsagen til dette er, at der er væsentligt flere penge i at arbejde med økonomielementer som lån og investering, end der er med makeup og lignende.

Popularitet

Med popularitet mener vi din

Hvor mange følgere skal man have for at tjene penge på Instagram?

Foruden spørgsmålet om hvorvidt man kan tjene penge på Instagram, hvilket vi har fastslået at man sagtens kan, så er det andet store spørgsmålet selvfølgelige hvor mange følgere skal man have for at tjene penge på Instagram?

Du behøver ikke tusindvis eller millionvis af følgere på Instagram for at tjene penge på det sociale medie

Svaret på dette spørgsmål er ganske enkelt, næsten ingen. Du behøver ikke tusindvis eller millionvis af følgere på Instagram for at tjene penge på det sociale medie, dog vil din indtægt bære indflydelse af hvor mange følgere du har, kombineret med din branche og popularitet som vi skrev om tidligere i artiklen.

Hvis du ønsker at tjene nok penge på Instagram til at kunne leve af indtægten skal du forvente at du må opbygge en stor følgerskare med høj popularitet og ikke mindst i en branche hvor der er nok aktører du kan arbejde sammen med eller som du kan sælge produkter indenfor, til at kunne leve af det.

Tips til at tjene penge på Instagram

 

Opsummering

Hvis du vil i gang med at tjene penge på Instagram, så anbefaler vi at du enten arbejder med affiliate marketing eller sponsorerede indlæg, da disse to måder ikke har nogle omkostninger, du udelukkende tjener penge og behøver ikke at investere penge for at komme i gang.

Med et lavt følgerantal kan det dog være vanskeligt at finde virksomheder som ønsker at betale for at du reklamerer for dem på din Instagram-profil, derfor er affiliate marketing den bedste måde at tjene penge på Instagram.

Hvis du ønsker at skabe et brand og sælge dine egne produkter, så skal du selvfølgelig lave din egen webshop eller få nogle til at lave en for dig.

Sociale medier, heriblandt Instagram, er perfekte steder at markedsfører sig på og det er også derfor affiliate marketing, sponsorerede indlæg og salg af produkter ved hjælp af Instagram er så populært og de 3 måder vi anbefaler.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor meget tjener man på Instagram?
Hvad man tjener på Instagram, afhænger af mange forskellige parametre og ikke mindst hvilken niche ens profil er indenfor og hvor mange følgere man har samt hvor aktive de er. Dette er den enkleste måde at forklare på hvad som betyder noget i forhold til hvis man ønsker at tjene penge online på, igennem de sociale medie Instagram.

Hvor mange følgere skal man have for at tjene penge på Instagram?
Der er ingen øvre eller nedre grænse for hvor mange følgere du behøver for at kunne tjene penge på Instagram på, men hvis du har et ønske om at tjene mere end 600.000 kr. om året som er en nogenlunde gennemsnitsløn, så viser statistikker at du behøver som minimum 5,000 følgere og 308 sponserede indlæg om året.

Hvordan tjener man penge på Instagram?
Der findes mange forskellige måder hv

Der findes ikke bare én måde og det er ikke altid at én måde er bedre end en anden når det kommer til indtjening på de sociale medier, heriblandt Instagram.

Kan man tjene penge på Instagram?
Der findes mange forskellige måder at tjene penge på Instagram på, men særligt 3 måder er særdeles brugt på det sociale medie, Instagram.

Sådan kan du tjene penge på Instagram:

 1. Affiliate marketing
 2. Sponsorerede indlæg
 3. Webshop

Hvordan kan man leve af Instagram?
Du kan tjene penge på Instagram ved at arbejde med affiliate marketing, sponsorerede indlæg eller ved at åbne din egen butik hvor du sælger produkter og dermed bruger din Instagram-profil til at markedsfører din butik.

For at leve af din indtægt du opnår ved hjælp af Instagram, må du selvsagt tjene nok til at kunne leve af denne.