Min historie

Hvor min rejse startede

Hvor min rejse startede

Man hører altid om hvordan de store iværksættere som Bill Gates og Steve Jobs startede deres virksomhed i deres forældres kælder eller garage og satsede alt hvad de havde

Min iværksætterhistorie er ikke nærheden af så interessant, men lidt kød er der da på og jeg er da mere end stolt af den virksomhed har jeg skabt den dag i dag.

Jeg startede i erhvervslivet i en alder af 14 år hvor jeg stod på den lokale tank, dengang Circle K hed Statoil og vi stadig havde kontanter mellem hænderne. Kort tid efter jeg fik mit første arbejde, begyndte jeg også på min uddannelse som elektriker som jeg tog sideløbende med forskellige jobs på Statoil og senere hen Cross Cafe i Aarhus.

Kort tid efter jeg var kommet i gang på arbejdsmarkedet og særligt efter jeg begyndte som elektrikerlærling, begyndte jeg at mærke trangen og lysten til at blive noget mere. Til trods for at jeg kun lige havde begyndt på min elektrikeruddannelse, så var tankerne om at læse videre til el-installatør allerede fast plantet i mit hoved og planerne var lagt for at jeg skulle have min egen elektrikervirksomhed i Aarhus en dag.

Men tanker, planer og drømme kan hurtigt blive udskiftet med andre og under min elektrikeruddannelse mærkede jeg at trangen og lysten til at gøre noget mere og lave noget større voksede og voksede, dette, kombineret med min ADHD som jeg fik diagnosticeret i en alder af 26 år, en diagnose jeg ikke vidste om på dette tidspunkt, gjorde at jeg bare måtte begynde på et eller andet, så det gjorde jeg.

Jeg er født i 91’ hvilket betyder at jeg er nok den første generation der er vokset op med fast internet og computer i hjemmet, allerede i en tidlig alder fik jeg min egen computer og jeg havde derfor kundskab og kompetencer indenfor computer- og IT, som mange andre ikke havde.

Så da jeg ikke kunne komme videre med min elektriker- og installatøruddannelse i det tempo som jeg ønskede, da man må igennem den obligatoriske læretid, så begyndte jeg af tilfældigheder at bygge hjemmesider i WordPress.

Min første tank og ide var at bygge min egen webshop, her ville jeg kunne sælge produkter og vækste i det tempo som jeg selv orket og jeg var målbevidst på at bygge noget stort og ikke mindst, noget som var mit eget. Dette var min allerførste hjemmeside og jeg havde ikke helt de samme kompetencer som i dag, så navnet blev valgt ud fra et sjovt ord jeg havde hørt fejl da jeg arbejdede som rejsemontør i Norge, ordnet var ”uff da”, så min første hjemmeside blev navngivet Hyfda.

Efter mange måneder med selvlæring af WordPress, Woocommerce og alt dertil, så indså jeg at jeg jo behøvede trafik til hjemmesiden, ellers var der jo ikke nogen at sælge til og her begyndte min søgen efter den bedste markedsføringsmetode der findes og har faldt jeg selvfølgelig over søgemaskineoptimering, da dette var en gratis metode.

Da jeg først begyndte med søgemaskineoptimering, gjorde jeg alle de klassiske fejl, dette gik der mange timer (måneder) med, men det er jo trods alt sådan man lærer bedst, af sine fejl. Siden den tid har jeg lavet meget forskelligt, jeg har lavet hjemmesider, arbejdet med online markedsføring og SEO samt været markedsføringsansvarlig for virksomheder i Danmark.

Af personlige og tilfældige årsager endte jeg i Oslo, i vores kære naboland mod nord, Norge og her har jeg hjemme nu og driver derfor min virksomhed for herfra og ikke i Danmark længere, dog er majoriteten af vores kunder forsat i Danmark, men vi fokuserer også stærkt på det norske marked.

Webshoppen Hyfda, som egentligt startede det hele, blev aldrig til noget, men ud af den ide jeg fik som en ivrig iværksætter blev Fonvig Group til og hvad det er i dag.

FAQs

FAQs

Ofte stillede spørgsmål

Hvem er Steffen Fonvig?

Steffen Fonvig er en dansk iværksætter og yogi med bopæl i Oslo, Norge. Steffen er blandt Skandinaviens bedste indenfor søgemaskineoptimering og synlighed på Google.

Hvor gammel er Steffen Fonvig?

Steffen Fonvig er født 04.10.1991 og fylder 31 år i 2022.

Hvad laver Steffen Fonvig?

Steffen Fonvig driver et digitalt markedsføringsbureau med fokus på søgemaskineoptimering og synlighed på Google.